Yhteystiedot

Insinööritoimisto Levola
Pihlajaranta 10
28400 Ulvila

Tomi Levola, rakennusinsinööri AMK
Rakennusterveysasiantuntija VTT-sert.
p. 0440 - 893 475
tomi.levola@inststolevola.com
Palvelujamme

- sisäilmatutkimukset
- korjaussuunnittelu ja valvonta
- kuntoarviot ja PTS-ehdotukset
- kuntotutkimukset
- energiatodistukset
- lämpökamerakuvaukset
- asiantuntijalausunnot
- kuntotarkastukset
- kosteusmittaukset
- rakenteiden kuivauspalvelut
- desinfinointipalvelut
- korjaussuunnittelu
- valvontapalvelut

Elinkaaripalvelut

mb900442417.jpg

Kuntoarvio sisältää kiinteistön tarkastamisen rakennus–, LVIA– ja sähkötekniikan asiantuntijoiden muodostamalla työryhmällä. Kuntoarvion laadimme KH-kortin ohjeistuksen mukaisesti. Kuntoarvion perusteella kiinteisölle laaditaan tekninen PTS–ehdotus eli pitkän tähtäimen suunnitelma korjausajankohdista sekä korjausjärjestyksestä ja arvio korjauskustannuksista seuraavalle 10-vuotisajanjaksolle Talo-90 nimikkeistöön perustuen toimenpidetasolla ja vuosittain eriteltynä. Kuntoarvioomme voidaan tarvittaessa sisällyttää esim. kosteusmittaukset ja korjaustarvearviot kuntoluokittain koko yhtiön pesuhuoneista raportoituna huoneistoittain.

mb900422119.jpgKuntotutkimuksin selvitetään rakenteiden kunto, mahdollisten vaurioiden syyt, laajuudet ja vaihtoehtoiset korjausmenetelmät. Kuntotutkimusten perusteella pystytään selvittämään oikeat korjausmenetelmät, jotka takaavat korjausten pitkäikäisyyden ja taloudellisuuden. Kuntotutkimusraportissa esitetään tutkimuksen johtopäätökset, mittaustulokset, vaihtoehtoiset korjaustavat, tarvittavat lisätutkimukset ja ehdotukset jatkotoimenpiteistä.

Kuntotutkimuksessa käytetään erilaisia tutkimusmenetelmiä kuten kentällä tehtäviä mittauksia tai laboratoriotutkimuksia. Kuntotutkimuksiin kuuluu myös rakenteiden avaamista ja näytteiden ottoa. Esimerkiksi betonirakenteiden tutkimisessa käytettäviä menetelmiä ovat mm. ohuthietutkimukset, vetolujuuden mittaus,  betonipeitesyvyyden ja karbonatisoitumissyvyyden määrittäminen.  


Korjaustarveselvitys pienille taloyhtiöille (esim. rt-yhtiöt) sisältää PTS-ehdotuksen 5-vuotisajanjaksolle on laadittu KH-kortin ohjeistoa soveltaen ja on kustannuksiltaan kuntoarviota edullisempi. Korjaustarveselvitys sisältää rakennus-, LVIA– ja sähkötekniikan osalta kiinteistön kunnon, korjaustarpeen– ja kiireellisyyden sekä korjaustavan arvioinnin.